Fuad ÜLGER ile özel röportaj

“Amaç üzüm yemek değil, bağmanı dövmek”

Sn. Başkanım Genç Elazığlılar Derneği’ni tanımayanlar için GELDER kimdir neler yapar?

Merhaba. Öncelikle tüm hemşehrilerimizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. GELDER son dönemlerde yakaladığı çıkışla adından sıkça söz ettiren aktif bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Bakıldığında bünyesinde birçok farklı kuruluş ve organizasyon barındırıyor. Gelaziz Dergisi, GELDER Akademi, GELDER TV, GELDER Kart, GELDERFEST bunlardan bazıları. İçerikleri hakkında sosyal medya hesaplarımızı takip etmeniz ve incelemeniz yeterli olacaktır.

Sn. Ülger nasıl bir ekibiniz var? Bu işleri başarmak için sağlam bir ekip gerekir diye düşünüyorum?

Başkanlık dediğiniz işin en kolay kısmı. Sağlam bir ekibiniz yoksa sayılan işlerin birini bile yapamazsınız. GELDER ekibi heyecanlı, liyakatlı, herbiri ayrı ayrı kendi alanında uzman, mütevazi, kibirsiz, uysal, uzlaşmacı, istişare seven, kendi payına düşeni en mükemmel şekilde yapan, saygılı kişilerden oluşuyor. Aramızda mühendis, öğretmen, iş adamı, işletmeci, sosyolog, sanatçı, basın mensubu, restoratör, öğrenci ve daha birçok meslekten arkadaşlarımız var. Durum böyle olunca başarıyı ıskalamak neredeyse imkansız hale geliyor. Bu anlamda bu ekipte bulunan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Yaptığınız işlerde olumlu/olumsuz eleştiriler alıyorsunuz. Sizin ve ekibinizin tepkisi ne oluyor?

10 eleştiri alıyorsak 9’u olumlu ve yapıcı. Nadiren olumsuz eleştiri alıyoruz. Onların da derinine indiğimizde görüyoruz ki amaç üzüm yemek değil, bağmanı dövmek. Dolayısıyla pek oralı olmuyoruz. Tabi bazı eleştiriler maksadını aşıyor. Mesela; Yerli Otomobil Elazığ’da Üretilsin imza kampanyasına Tüm Elazığ destek verdi. Birkaç kendini bilmez, özgüvensiz, paralı ve müfteri karakter hakkımızda olumsuz haber yaptı. Sanki kampanyayı şahsımıza yapıyormuşuz gibi. Elazığ için çalışıyoruz. Sloganımız; ‘’ Elazığ’ı seven herkes bizi de sevecek. Çünkü biz Elazığ için çalışıyoruz’’. Bizi sevmeyenin memleket sevgisinden şüphe duyarım. Yanlış anlaşılmasın bu sevgi şahsımıza değil ilimiz menfaatine yaptığımız çalışmalara olmalıdır. Sonuç olarak biz çalışırız onlar yalan, dedikodu, iftira üretirler. Allah ıslah etsin.

Sn. Ülger son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Tüm takipçilerimize ve hemşehrilerimize bize verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de desteklerin artarak devam etmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.