Pertek Köprüsü Neden Yapılmıyor ?

Köprünün Pertek’e Değilde Ağın’a Yapılması Siyasi Bir Karar mı?

Yıllardır tartışılan bir konu olan Elazığ-Tunceli arasında ki geçiş noktası olan Pertek’de hala feribotlar ile ulaşım sağlanıyor. Bu durum özellikle bayram dönemlerinde vatandaşları uzun bekleme sürelerinden dolayı çileden çıkarmış durumdadır.

Hal böyle iken 2015 yılında Ağın’da trafiğe açılan “Karamağara Köprüsü” ne kadar elzem gözükte de yapıldı gerçekten akıllarda soru işareti bıraktı. Çünkü bu köprü ciddi yatırımlar ile yapılan devasa bir köprüdür. Bizzat kendi tespit ve gözlemlerimize dayanarak söylüyoruz ki bu köprüden günde geçen araç sayısı ortalama 200-250 civarındadır. Bunun sebebi Ağın’ın bir geçiş güzergahı olmaması ve Ağın’ın en az nüfuslu ilçelerimizden biri olmasından kaynaklıdır.

Peki Pertek Feribotunu Kullanarak Günde Kaç Araç Geçişi Yapılmaktadır?

Sizinde tahmin edeceğiniz üzere günde ortalama 800-1000 arası araç geçişi olmaktadır. Bu durum bayramlarda 3-4 bini bulmaktadır. Böyle bir durumda karar mercilerinin ilk önce Ağın’a köprü yapmaları düşündürücüdür. Vatandaşların doğru hizmeti doğru yerde ve zamanda almak istemeleri tabii haklarıdır. Her ne kadar geç kalınmış olunsa da hali hazırda yapılması planlanan bir köprü projeside yoktur.

Peki Siyasi Kanat Bu Konuda ne Düşünüyor?

Her seçim döneminde mutalaka her siyasi partinin gündeminde olan ve şuana dek herhangi bir çalışmanın yapılmadığı köprü konusu yıllarca daha konuşulacağa benziyor. Yorumları siz değerli takipçilerimizin takdirine bırakıyoruz.