Şehit Polis Fethi Sekin

Tarih 5 2017 Ocak Saat 16:00’ya geliyordu, mesaiyi bitirip evine, çocuklarına koşacaktı. İzmir Adliyesi önüne yaklaşan şüpheli aracın girişine izin vermedi. Durumdan tedirgin olan teröristler araçtan inerek kaçmaya başladı. Kaçarken araçtaki bombayı infılak ettiren teröristlerin peşinden gitti Aslan Yürekli Fethi Sekin. Yüreğindeki iman, vatan, millet aşkı ile koştu hainlerin peşinden. Rahmet Peygamberine koşar gibi koştu eli kanlı hainlerin üzerine. Bir taraftan etraftakileri uzaklaştırdı, “Kaçın bomba var” nidasıyla uyardı . Otomatik silahlara karşı beylik tabancasıyla koştu. Gözünü kırpmadı. Geri dönmeyi, saklanmayı düşünmedi son kurşununa kadar. Gök kızıla döndü bir anda, yer ağıt. Şehid oldu yiğidim. Milyonlar ağlıyordu arkasından, ama o şehadete yürüyordu, Peygambere komşu gidiyordu. Yarab ne büyük saadet!

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde Mehmet Zeki ve Zeynep Sekin çiftinin yedi çocuğunun ikincisiydi. Eğitim hayatina Baskil Lisesinde devam eden Fethi Sekin oldukça başarılı bir öğrenciydi ve arkadaşları arasında çok seviliyordu. Her fotoğraf karesinde yüzündeki tebessüm ile kazındı hafızalarımıza.

Daha çocuk yaşta bile mahalle bekçisi olan amcası onun kahramanı olmuştu. O resmi kıyafet, polis olma hayalinin başlangıcı olmuştu. Hayallerine ulaşmak için maddi zorluklar içinde okudu, çalıştı, çabaladı. Başardı da.Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’nu Kazandı.

3 Ağustos 1995 yılında mezun olup, ilk görev yeri Kilis Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 1999 yılında Bingöl’e ve 2002 yılında Doğu görevini tamamlayarak İzmir’e tayin oldu. Kürt kökenliydi. Nifak tohumları ekmeye çalışan vatan hainlerine inat vatan aşığıydı. Terörün dini milleti olmaz gerçeğinin haykırışıydı Şehit Fethi Sekin.

22 yıllık polis memuru Fethi Sekin 21 Haziran 1998’de Rabia Sekin ile evlendi. Kardeşi Fikret Sekin ağebeyinin düğününü şöyle anlattı:

Ortaokul yıllarımdı. Düğün öncesi gelin arabası olacak arabayla bana araba kullanmayı öğretmek için direksiyona oturttu. İki metre gitmeden aydınlatma direğine çarptık. Yaralanmıştı, düğünü o halde yapıldı, hasar gören araba da gelin arabası olamadı dedi.

Evlatları babalarının gelmelerini bekliyorlardı. Zeynep Dila 16, Burak Tolunay 11, Nisa 9 yaşında.Yiğit Fethi Sekin’in arkadaşları evlerine geldi, kapıyı çaldılar.

“Babam yok, açmayın kapıyı” sesi geldi içerden. Babanın arkadaşlarıyız dediler ikna ettiler kapıyı açmaya. Kahraman şehidin hayat arkadaşı Rabia Sekin geldi sonra. Boğazlar düğümlendi, “Başımız sağ olsun yenge, Fethi abimiz tek başına dikildi hainlerin karşısına yüzlerce insana siper etti kendini, şehadete yürüdü” dediler. Evlatlarına sarıldı Rabia Sekin, arşa ulaştı “baba” çığlıkları “Vatan sağolsun” dedi.

Babası şöyle bahsetti yiğit oğlundan : Oğlum çocukluğunda da korkusuzdu. Korku nedir bilmezdi. Oğlumun kahramanlığı tüm Türkiye’ye yayıldı. Biz bir olduktan sonra hiçbir örgüt bizi yıkamaz, vatanımızı parçalayamaz. Oğlumla gurur duyuyorum. Emekli olduğunda köyde bir ev yaptırma hayali vardı. Ev yapıp köyüme yerleşeceğim diyordu. Evini yapamadı ama şehitlik evini yaptı, dedi.Kardeşi Ahmet Sekin ağabeyi için : Çocukluğundan beri mangal gibi yüreği vardı, delikanlılığı vardı. Hiçbir şeyden korkmazdı, herkesten önce atılırdı. Bizi her şekilde korumaya çalışırdı diyerek daha ogünlerden fıtratını ortaya koyduğunu ifade etti.

Fethi Sekin’in cenazesi Baskil’in Doğancık köyüne, kendisi Şehit olmadan 55 gün önce kanserden kaybettiği annesi Zeynep Sekin’in yanına gömüldü. Kahramanlık destanıyla her zaman kalplerimizde yaşayacaksın. Vatan sevgisinin dili, dini, ırkı olmadığını bir kez daha gösterdin bizlere.

Seyit Onbaşılar, Hasan Tahsinler Ömer Halisdemirler Fethi Sekinler hiç bitmeyecek.

Ruhunuz şad olsun Mert, Yiğit, Cesur Kahraman.