Elazığ’ın En Büyük Festivali “Sivrice Uluslararası Festivali”

Bugüne kadar 4 kez gerçekleştirilen ve en son 2017 yılı mayıs ayında gerçekleştirelen festivale 20 bin kişinin üzerinde katılım oldu. Ekonomik sebepler ve ilimizde yaşanan deprem, sonrasında dünya geneli etkinliklerin durmasına neden olan COVİD 19’dan dolayı son 3 yıldır gerçekleştirilememektedir.

Festivalin ana temaları;

Yamaç Paraşütü
Türkiye’nin 4 bir tarafında bu spor ile ilgilenen pilotlar şehrimize gelerek Hazar Baba Dağından muhteşem Hazar Gölü manzarasını seyrederek uçma şansını yakalıyor. Ayrıca tandem pilotları ziyaretçilerden uçmak isteyenleri uçararak unutulmaz deneyimler yaşamasını sağlıyor. Bir gün içinde tam 227 kişinin uçutuğu festivalde bu sayı Elazığ rekoru olarak tarihe geçmiştir.

.Bisiklet Yarışı
Yine ülke geneli bisiklet sporcularının şehrimize gelerek yarıştığı amacında Hazar Gölünün tanıtımı olan bu yarışa son olarak 120 profesyonel sporcu katılmıştı. Yarışın 52 km uzunluğa sahip Hazar Gölü etrafının tam tur atılması olmasından dolayı yarışçılar hem manzaralı bir yarış yapmış oluyor hem de gölün tanıtımına katkıda bulunmuş oluyorlar.

Konserler ve Gösteriler
Ülkemizin ünlü sanatçılarını ağırlayan festivalde son olarak “Koray Avcı” sahne aldı. Binlerce kişinin Hazar Gölü kenarında kurulu olan sahnede canlı konser izlemesi inanılmaz bir deneyim olsa gerek ki herkes bir daha ne zaman tekrarlanacak diye sürekli olarak festivali organize eden GELDER’e mesaj atmakta. Ayrıca ilimizin sanatçısı Emrah Güllü’nün sahne aldığı konserler umarız ki pandemi sürecinin geri de kalması ile tekrarkanır.

Editör: Mustafa Enes Daş